Vertonghen spaart lof voor Verbruggen niet: Gaat grote carrière tegemoet

Vertonghen spaart lof voor Verbruggen niet: "Gaat grote carrière tegemoet"

19-03-2023 15:40
5

RSC Anderlecht slaagde er afgelopen donderdag om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de Conference League na winst tegen Villarreal. Daar mag het onder andere Bart Verbruggen voor bedanken, die uitpakte met enkele knappe reddingen. Ook Jan Vertonghen is onder de indruk.

Bij Anderlecht nam Verbruggen enkele maanden geleden het stokje over van Hendrik Van Crombrugge en wist hij week na week te overtuigen. De jonge Nederlander is inmiddels ook al opgeroepen voor Oranje en Vertonghen ziet Verbruggen ook bijzonder ver geraken.

"Als ik een grote club was met heel veel geld, dan zou ik het wel weten", geeft Vertonghen aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb met doelmannen zoals Lloris samengespeeld, Verbruggen gaat een even grote carrière tegemoet", vertelt de ex-speler van onder andere Ajax, Tottenham Hotspur en Benfica.

Verbruggen werd afgelopen zomer nog gelinkt aan het Burnley FC van Vincent Kompany, maar tot een transfer kwam het niet. Ook Liverpool zou de prestaties van Verbruggen inmiddels op de voet volgen.