Mannaert verrast: 'Wat Union deed in Europa is straffer dan Club Brugge'

Mannaert verrast: 'Wat Union deed in Europa is straffer dan Club Brugge'

18 maart - 18:44
21

Club Brugge heeft een goed Europees seizoen achter de rug en slaagde erin om te overwinteren in de Champions League. Een bijzonder knappe prestatie, maar misschien niet de knapste prestatie van een Belgische ploeg in Europa. Althans, toch niet voor Vincent Mannaert.

De CEO van Club Brugge zag deze week ook hoe drie ploegen erin zijn geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van een Europese beker. "Mijn felicitaties voor Union, Gent en Anderlecht. Hun prestaties zijn een zeer goede zaak voor ons voetbal", begint Mannaert in Het Laatste Nieuws.

En hij stopte niet met de lof voor Union. "Wat Union doet in de Europa League: dat is de strafste Belgische stunt van het jaar", gaat hij verder. "Nog iets straffer dan wat wij gedaan hebben in de Champions League, terwijl wij daar toch hebben overwinterd - wat de voorbije dertig jaar maar drie Belgische clubs hebben gedaan. Maar Union speelde twee jaar geleden nog in 1B en debuteerde in Europa. Straf", besluit hij.

Union krijgt binnenkort nog de kans om misschien wel de halve finale van de Europa League te halen. Dat moet het wel voorbij Bayer Leverkusen. RSC Anderlecht en KAA Gent spelen in de Conference League tegen respectievelijk AZ en West Ham United.