Pierre Kompany schuift vertrek volledig op bestuur Anderlecht: “Niet gesteund”

Pierre Kompany schuift vertrek volledig op bestuur Anderlecht: “Niet gesteund”

18 maart - 16:26
38

Vincent Kompany verliet RSC Anderlecht voor Burnley. Daar maakt de voormalige Rode Duivel nu indruk als coach en staat hij aan de leiding in de Championship. Vader Pierre sprak met Het Laatste Nieuws over zijn vertrek bij paars-wit.

Pierre Kompany schuift het vertrek volledig in de schoenen van het bestuur van Anderlecht. “Vincent wilde vooral trainer-manager zijn, zoals hij dat nu in Burnley is, maar in België kennen we dat niet echt. Hij haalde jonge spelers uit het buitenland voor een appel en een ei naar Anderlecht. Ze kwamen alleen omdat Vincent Kompany hun trainer zou zijn.”

Kompany maakte ook veel gebruik van Anderlecht-talenten. “Hij importeerde jonge spelers uit de jeugdopleiding en allemaal werden ze er beter van. Hij stelde bijna wekelijks het jongste elftal in de Pro League op. En op Union na gingen ze niet onderuit tegen de grote clubs. Maar wat deed Anderlecht dan? Verkopen.”

Kompany kreeg volgens vader Pierre geen steun. “Doku: voor 26 miljoen naar Rennes. Lokonga: voor 18 miljoen naar Arsenal. Luister, je kan als trainer niet élk jaar een nieuw team bouwen. Onmogelijk. Je wordt geen kampioen op één dag. Brugge deed er jàren over. Je steunt een trainer niet als je hem de middelen niet geeft.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie