Boniface attendeert Orban: ''Gift moet kalmeren. Kan van mij nog leren dribbelen''

Boniface attendeert Orban: ''Gift moet kalmeren. Kan van mij nog leren dribbelen''

18-03-2023 09:20
2

Victor Boniface en Gift Orban vallen op bij hun clubs Royale Union Saint Gilloise en KAA Gent. Beide aanvallers leverde puike prestaties tijdens de Europese toernooien deze week en Orban werd zelfs 'Speler van de Week' in de Conference League.. Boniface probeert Orban wel een beetje binnen het gareel te houden.

"Ik ken hem, we zijn vrienden'', zei Boniface over de band met mede-Nigeriaan Orban tegen Het Nieuwsblad. "Ik heb hem wel gezegd dat hij wat mag kalmeren, want het begint wat veel te worden nu", vervolgde de Union-spits met een lach op het gezicht.

"Maar nee, natuurlijk ben ik erg blij. Zijn grote kwaliteit is dat hij weet hoe hij goals moet maken, dat is belangrijk voor een spits", vertelde Boniface over de prestaties en kwaliteiten van de Gent-aanvaller. "Maar hij kan ook van mij leren, hoor", aldus de aanvaller die verwees naar zijn eigen dribbelkunsten.

Gift Orban kwam eind januari over van Stabæk Fotball, maar is nu al een ware revelatie bij KAA Gent. De aanvaller scoorde meer doelpunten dan dat hij wedstrijden speelde in zowel de Jupiler Pro League en in de Conference League. In totaal maakte Orban na 9 wedstrijden al 12 goals.