'Erft De Bruyne de aanvoerdersband? Tedesco op zoek voor Rode Duivels'

'Erft De Bruyne de aanvoerdersband? Tedesco op zoek voor Rode Duivels'

18 maart - 09:00 Laatste update: 10:42
25

Eden Hazard zei vaarwel tegen de Rode Duivels. Domenico Tedesco staat nu voor de uitdaging een nieuwe aanvoerder te vinden. Het is nog de vraag voor wie de Duits-Italiaanse bondscoach voor zal gaan kiezen.

"We hebben enkele ideeën, maar ik wil daar eerst met de groep over praten", vertelde Tedesco aan Het Laatste Nieuws over het proces van de aanvoerderskeuze.

Keuzes die het meest vanzelfsprekend zijn, zijn Jan Vertonghen en Romelu Lukaku. Kevin De Bruyne is echter nog het meest logisch, vanwege het vice-kapiteinschap dat de middenvelder had tijdens het WK van afgelopen jaar.

Tedesco kwam ook even terug op een andere kandidaat, maar die nam afscheid van de Rode Duivels. "Ik heb nog geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen, maar zijn beslissing was gemaakt. Jammer, want ik zag het vuur in zijn ogen tijdens ons gesprek. Dat Toby me nadien gebeld heeft om uit te leggen waarom hij alsnog wilde stoppen, heb ik wel gewaardeerd", aldus Tedesco over Toby Alderweireld.

Eén van de keuzes die voor de hand lag, Axel Witsel, zit niet bij de selectie die Tedesco gisteren bekend maakte. Dat geldt ook voor aanvaller Dries Mertens. Witsel kwam tot 124 interlands en Mertens tot 106 interlands.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie