Cercle Brugge en KRC Genk delen de punten in zenuwachtige wedstrijd

17-03-2023 22:37 Laatste update: 22:48
73

Cercle Brugge en KRC Genk speelden vrijdagavond 1-1 gelijk. Union SG en Antwerp kunnen zo dichter sluipen op KRC Genk, RSC Anderlecht of OH Leuven bij Cercle Brugge.

Cercle Brugge begon sterk aan de wedstrijd. Het zette veel druk, waar KRC Genk nauwelijks onderuit kon voetballen. Het leverde Cercle de beste kansen op, maar doelpunten volgden er nog niet. KRC Genk voetbalde slordig, en kwam weinig aan het Cercle-doel.

De Vereniging kreeg op het halfuur een goede kans, Ueda schoot op de paal. Tien minuten later was het dan toch prijs. Ueda schoof de 1-0 voorbij Vandevoordt. Genk voetbalde zo goed als niets bij elkaar.

In de tweede helft draaide het wedstrijdbeeld al snel om. KRC Genk toonde strijdvaardigheid en claimde nu wel de bal. Het zette ook koers naar voren met goed aanvalsspel. Na vijf minuten in de tweede helft werd een bal van Paintsil nog op de lijn gered, maar vijf minuten later was het dan toch prijs. De flankaanvaller zette de gelijkmaker op het bord.

Cercle moest even bekomen, maar herstelde het evenwicht weer richting het uur. De wedstrijd veranderde in een zenuwachtig op-en-neer spel. Zowel Cercle als Genk kregen nog kansen, maar verder dan dat kwamen beide ploegen echter niet meer. Munoz kwam wel nog goed weg met een duw in het strafschopgebied, maar ref Lardot zag er geen graten in. Beide ploegen schieten weinig op met één punt.