Club Brugge-product krijgt kans bij België U21, uitblinker Zaroury vertrokken

Club Brugge-product krijgt kans bij België U21, uitblinker Zaroury vertrokken

17-03-2023 17:15
13

Het Europees Kampioenschap U21 gaat over minder dan 100 dagen van start, waardoor de Belgische beloften van de interlandperiode gebruik maken om op een korte stage te gaan en enkele oefenpartijen af te werken. Jacky Mathijssen heeft zijn selectie daarvoor bekend gemaakt.

Bij de Belgische beloften zien we Maxim De Cuyper terug, die ook kans maakte op een plekje in de A-selectie van België. Hij gaat echter mee op stage in Spanje, net zoals onder andere A-ploeg kanshebbers Maarten Vandevoordt, Eliot Matazo, Nicolas Raskin en Johan Bakayoko.

Verder in de selectie zien we ook KVC Westerlo-pion en mogelijke debutant Kyan Vaesen, terwijl ook Arne Engels (ex-Club Brugge) na zijn sterke periode bij Augsburg FC beloond wordt. Daarnaast zien we ook Royal Antwerp FC-speler Michel-Ange Balikwisha en RSC Anderlecht-pion Yari Verschaeren in de kern.

Mathijssen kan echter niet meer rekenen op Anass Zaroury, die in het verleden nog uitkwam voor de beloften, maar inmiddels heeft gekozen voor de nationale ploeg van Marokko.