LIVE-loting: Op zoek naar kwartfinales voor Gent en Anderlecht

LIVE-loting: Op zoek naar kwartfinales voor Gent en Anderlecht

17-03-2023 10:30 Laatste update: 15:23
16

We zijn midden maart en nog drie Belgische clubs zijn actief in Europa. Union leert vrijdag zijn volgende tegenstander in de Europa League kennen. En in de kwartfinales van de Conference League is een duel tussen RSC Anderlecht en KAA Gent mogelijk. Volg de loting LIVE op VoetbalPrimeur.be vanaf 13 uur.

 

Zoals altijd gaan de Europese lotingen door in Nyon. De balletjes van de Europa League met daarbij Union gaan om 13 uur in de schalen. De balletjes met daarop KAA Gent en RSC Anderlecht in de Conference League worden vanaf 14 uur getrokken. Voor beide lotingen kun je bij VoetbalPrimeur.be terecht.

Donderdag rekende Union af met 1. FC Union Berlin. De heenmatch eindigde op 3-3. In het Lotto Park haalde het Belgische Union het uiteindelijk met 3-0. In de kwartfinales zijn er zeven mogelijke tegenstanders die komen uit Duitsland, Italië, Portugal, Nederland en Engeland. Er wacht dus een topaffiche op Union.

De kwartfinalisten van de Europa League
- UNION (België)
- Bayer Leverkusen (Duitsland)
- Juventus (Italië)
- AS Roma (Italië)
- Sporting (Portugal)
- Feyenoord (Nederland)
- Manchester United (Engeland)
- Sevilla (Spanje)

De kwartfinales van de Europa League worden afgewerkt op 13 en 20 april. Vrijdag weten we meteen ook hoe de halve finales er kunnen gaan uitzien. De halve finales van de Europa League worden afgewerkt op 11 en 18 mei. Dit seizoen speelt men de finale op 31 mei in Budapest.

Loting kwartfinales van RSC Anderlecht en KAA Gent
Na Union is het de beurt aan RSC Anderleccht en KAA Gent om uit de trommel te komen. Bij de loting van de kwartfinales van de Conference League zijn er geen restricties. Dat betekent dat een Belgisch onderonsje in de volgende ronde mogelijk is. De mogelijke andere tegenstanders komen uit Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië en Polen.

De kwartfinalisten van de Conference League
- KAA GENT (België)
- RSC ANDERLECHT (België)
- Basel (Zwitserland)
- Nice (Frankrijk)
- AZ (Nederland)
- Fiorentina (Italië)
- Lech Poznan (Polen)
- West Ham (Engeland)

Ook de kwartfinales van de Conference League worden afgewerkt op 13 en 20 april. Ook vrijdag kennen we de mogelijke halve finales, die gespeeld worden op 11 en 18 mei. De finale van de Conference League vindt plaats op 7 juni in de Eden Arena in het Tsjechische Praag.