Verheyen over Gent, Union en Anderlecht: ''Alleen Gent had het fysiek moeilijk''

Verheyen over Gent, Union en Anderlecht: ''Alleen Gent had het fysiek moeilijk''

17-03-2023 11:30 Laatste update: 11:49
18

Het Belgische voetbal mag een feestje vieren. Wel 3 van de 24 ploegen die nog in Europese competities spelen, zijn Belgisch. Analist Gert Verheyen was verkocht, maar ziet ook verschillen tussen KAA Gent, Royal Union Saint Gilloise en RSC Anderlecht in fitheid op de Belgische velden.

"Het is van de drie clubs een geweldige prestatie. Anderlecht, AA Gent en Union zijn er beter aan toe door het Europees voetbal dan ervoor. Het heeft hen een boost gegeven", vertelde Verheyen over wat de Belgische clubs hebben neergezet tijdens dit seizoen in Europa aan Sporza.

"Alleen van Gent kun je zeggen dat het het op Club Brugge fysiek moeilijk had na een Europese wedstrijd. Daardoor hebben ze waarschijnlijk punten laten liggen", zei de analist over het verschil dat terug te zien was in de Jupiler Pro League tijdens de zware Europese campagne.

Gent staat momenteel 5e in de Jupiler Pro League en liet het in de o zo belangrijke match tegen nummer 4 Club Brugge afweten. Blauw-Zwart wist Gent op 26 februari namelijk met 2-0 te verslaan. Momenteel loopt Gent slechte één punt achter op Club Brugge in het klassement. De 4e plek is van doorslaggevend belang voor plaatsing voor de Play-Offs 1.