Exit Trossard, Sporting rekent met Arsenal af na strafschoppen

16-03-2023 23:59 Laatste update: 17-03-2023 00:03
2

Union zal in de volgende ronde van de Europa League niet Arsenal treffen. Leandro Trossard en co geraakten donderdag niet voorbij Sporting. De Portugezen haalden het in Engeland na strafschoppen.

Arsenal leek Sporting donderdagavond uit te schakelen, maar een week na de 2-2 in Portugal maakte Pedro Gonçalves op fantastische wijze de gelijkmaker (1-1) in het Emirates Stadium. Granit Xhaka opende voor rust de score. De verlenging leverde ondanks goede kansen voor Arsenal geen doelpunten op - wel een rode kaart voor Manuel Ugarte.

Sporting hield vervolgens het hoofd koel in de penaltyserie, waarin Gabriel Martinelli de schlemiel werd door de enige misser te noteren. Invaller Trossard wist zijn strafschop wel te benutten. In de verlengingen miste de Rode Duivel wel een grote kans. Trossard geraakte niet verder dan de paal.

Feyenoord* - Shakhtar Donetsk: 7-1
Fenerbahçe - Sevilla*: 1-0
SC Freiburg - Juventus*: 0-2
Real Betis - Manchester United*: 0-1
Arsenal - Sporting Portugal*: 1-1
Ferencvaros - Bayer Leverkusen*: 0-2
Real Sociedad - AS Roma*: 0-0
Union Sint-Gillis* - Union Berlin: 2-0