Verbruggen: “Ik moet een berichtje sturen naar de doelman van Cercle Brugge”

Verbruggen: “Ik moet een berichtje sturen naar de doelman van Cercle Brugge”

16-03-2023 23:39
10

Het verhaal van RSC Anderlecht dit seizoen in de Conference League is nog niet voorbij. Mede door een sterke prestatie van Bart Verbruggen schakelde paars-wit Villarreal uit en plaatste zich zo voor de kwartfinales van het Europese toernooi. Na de match was Verbruggen dan ook een tevreden man.

Verbruggen hield weer de nul bij Anderlecht. Hij pakte onder meer uit met een dubbele redding, waardoor Gerard Moreno niet kon scoren. “O, die rebound? Ik moest hem eigenlijk wel pakken, want ik gaf de rebound zelf weg”, aldus de doelman voor de camera van Play 6.

Afgelopen weekend speelde Warleson een sterke partij tegen Anderlecht. Dat was Verbruggen niet vergeten. "Ik moet de keeper van Cercle Brugge een berichtje sturen, want hij inspireerde mij het afgelopen weekend”, grapte Verbruggen.

Verbruggen wilde niet alle veren op zijn hoed steken. "Vandaag was het geen schiettent. Villarreal had wel aanvalsgolven, maar onze jongens bleven zich voor elke bal gooien. Dit was een goede prestatie van het team.”

Binnenkort weet Verbruggen of hij opgeroepen wordt door Ronald Koeman voor het Nederlandse elftal. Denkt de doelman dat hij goed nieuws krijgt van de bondscoach? "Dat weet ik echt nog niet. Dat zijn zorgen voor later.”