Door PSV-hooligan aangevallen Dmitrovic raakt gewond door Fenerbahçe-fans

16-03-2023 22:06
1

Het zit Marko Dmitrovic niet mee. In Eindhoven werd de doelman van Sevilla aangevallen door een PSV-hooligan en ook donderdagavond tegen Fenerbahçe werd hij het slachtoffer van supportersgeweld.

Dmitrovic werd in de tweede helft van het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Sevilla (1-0) geraakt door een aansteker uit het publiek. Na een minutenlange behandeling kon de Serviër - een paar hechtingen rijker - de wedstrijd voortzetten. Scheidsrechter Michael Oliver besloot het duel vijf minuten stil te leggen om iedereen tot bedaren te brengen.

In de vorige Europese wedstrijd van Sevilla ging het ook al mis voor Dmitrovic. Eind februari werd hij aangevallen door een twintigjarige PSV-hooligan, die in de laatste minuten voor de Eindhovense uitschakeling het veld bestormde en de keeper aanviel. Dylano K. werd veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk.

Dmitrovic had donderdagavond overigens wel weer reden tot lachen: Sevilla stootte ondanks een 1-0 nederlaag in Istanbul door naar de kwartfinale van de Europa League. Daarin is Feyenoord één van de mogelijke tegenstanders.