Union-coach Geraerts gelinkt aan Club Brugge: Rekening houden met een vertrek

Union-coach Geraerts gelinkt aan Club Brugge: "Rekening houden met een vertrek"

16-03-2023 21:01
18

Union SG is bezig aan een bijzonder goed seizoen en doet het ook onder coach Karel Geraerts. De coach heeft in zijn eerste seizoen als trainer meteen al indruk gemaakt en kan naar verluidt ook al rekenen op flink wat interesse.

Ook bij Union beseft men dat er flink wat interesse zal zijn in Geraerts. Zo werd de voorbije weken Club Brugge nog genoemd als een mogelijke optie voor de coach. Concrete gesprekken zijn er nog niet, maar CEO Philippe Bormans sluit niet uit dat Geraerts binnenkort kan vertrekken. "Dat kan. Karel is een jonge coach met heel veel talent", zegt hij in TVL Sportcafé. "Op een dag gaat hij een grote club trainen, maar ik hoop dat hij zijn ontwikkeling wil verderzetten", aldus Bormans in het programma.

Union durft er daardoor volgend seizoen helemaal anders te gaan uitzien. Enkele spelers lijken namelijk ook bezig aan hun laatste weken bij de club. "Net als bij spelers moet je ook bij een trainer rekening houden met een vertrek", geeft Bormans aan.

"Het zou alleen maar een bevestiging van ons goede werk zijn en het is beter dat een trainer een stapje hogerop kan zetten, dan dat je hem moet ontslaan. Ik denk dat Karel daar nog niet mee bezig is. Ik hoop dat we nog verder kunnen werken met hem, maar in sport kan het snel gaan", besluit hij.