Man United-coach is stiekem jaloers op concurrent: 'Als je naar Arsenal kijkt ...'

Man United-coach is stiekem jaloers op concurrent: 'Als je naar Arsenal kijkt ...'

16-03-2023 19:00
1

Erik ten Hag is stiekem jaloers op Arsenal. De manager van Manchester United merkt op dat hij nog maar één keer over zijn volledige selectie heeft kunnen beschikken, terwijl Arsenal-manager Mikel Arteta dat vrijwel wekelijks kan.

Voor de Europa League-return tegen Real Betis kampt United weer met de nodige afwezigen. Anthony Martial, Donny van de Beek, Alejandro Garnacho en Christian Eriksen zitten allemaal in de lappenmand. "Als je naar dit hele seizoen kijkt, hebben we wel wat tegenvallers gehad", begint Ten Hag op een persconferentie in aanloop naar het duel. "Desondanks stond er elke keer een team op het veld."

"Maar tot nu toe hebben we maar in één wedstrijd de beschikking gehad over de volledige selectie: thuis tegen Manchester City (United won toen met 2-1, red.). Toen kon ik mijn team ook vanuit tactisch oogpunt goed kiezen, dat was perfect. Buiten die wedstrijd tegen City is er altijd een speler geschorst, geblesseerd of ziek."

Daarna trekt Ten Hag de vergelijking met Arsenal, dat aan kop staat in de Premier League. "Daar moeten we goed mee dealen. Maar als je Arsenal ziet: die hebben bijna altijd de beschikking over al hun spelers in de selectie, iedereen is dan beschikbaar."