'Henry (ex-Rode Duivels) wordt geen bondscoach van de Franse voetbalvrouwen'

'Henry (ex-Rode Duivels) wordt geen bondscoach van de Franse voetbalvrouwen'

16-03-2023 16:44 Laatste update: 16:59
3

Thierry Henry gaf aan dat het bondscoachschap van de Franse voetbalvrouwen er niet in zit. De voormalig assistent van de Rode Duivels liet wel weten vereerd te zijn met de kans. De Fransman wacht echter nog even op andere kansen. Dat schrijft Sporza.

Vorige week werd Corinne Diacre ontslagen vanwege een gebrek aan goede prestaties op eindtoernooien van de Franse voetbalvrouwen. Henry weigerde echter haar te vervangen.

“Hij overwoog de functie, maar zijn antwoord was uiteindelijk negatief”, vertelde Jean-Michel Aulas, lid van de Uitvoerende Raad van de Franse voetbalbond. “Ik heb hem persoonlijk de vraag gesteld. Hij was aangenaam verrast met het feit dat we aan hem dachten, maar hij doet het niet. Ik denk dat hij verder gaat met andere projecten”, vervolgde Aulas.

Ook geen Rode Duivels meer
De voormalige spits van onder andere Arsenal, Barcelona en Juventus werd ook al niet de bondscoach van de Rode Duivels. Domenico Tedesco nam die rol op zich op.

Thierry Henry beleefde als assistent-trainer van de Rode Duivels een prachtig WK in 2018, waarin de Fransman samen met Roberto Martinez de 3e plek bedong. In Qatar was het echter minder en strandden de Belgen in de groepsfase.