KV Oostende wil revanche: Uiteraard ben ik die wedstrijd niet vergeten

KV Oostende wil revanche: "Uiteraard ben ik die wedstrijd niet vergeten"

16-03-2023 13:29 Laatste update: 13:30
1

Kan KV Oostende zich dit seizoen nog redden? Zaterdag wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd, deze keer tegen Westerlo. Coach Dominik Thalhammer weet dat enkel een zege voldoende is. 

Vorige week speelde KV Oostende nog 4-4 gelijk tegen concurrent Eupen. "Veel teams zouden het al hebben opgegeven als ze in één en dezelfde match een rode kaart pakt, drie keer een voorsprong weggeeft én in de slotfase nog eens op achterstand komen. Maar wij niet", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ook al staan we op een zestiende plaats, toch staan de jongens mentaal sterk in hun schoenen."

In de heenmatch pakte KV Oostende een droge 6-0 tegen Westerlo. "Uiteraard ben ik die wedstrijd niet vergeten. We begonnen nochtans goed, maar Westerlo speelde met zóveel vertrouwen. Ze maakten ook fouten, maar wij profiteerden daar niet van. Ik zag bij een snelle achterstand toen ook spelers twijfelen tussen aanvallen of verdedigen. Nu is er meer stabiliteit in het elftal."

KV Oostende heeft momenteel drie punten achterstand op Eupen en KV Kortrijk. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het behoud dus zeker nog mogelijk.