Buitenlandse media lyrisch na hattrick Orban: 'Waanzin, steelt de Haaland-show'

Buitenlandse media lyrisch na hattrick Orban: 'Waanzin, steelt de Haaland-show'

16-03-2023 11:43
2

De jonge Gift Orban scoorde een hattrick in minder dan vier minuten. Dat levert niet enkel kwartfinales op voor KAA Gent maar ook een plekje in de geschiedenisboeken. Buitenlandse media zijn lyrisch over de eigenaar van de snelste hattrick in de historie van de Europa Conference League

Wie doet het hem na? Drie doelpunten in precies drie minuten en 24 seconden. Wat Orban woensdagavond liet zien was Haaland-esque. Dat schreef ook Voetbal International. ‘Gift Orban, het Gentse geschenk met Haaland-cijfers’, valt te lezen op de kop van het stuk. ‘Erling Haaland heeft concurrentie’, klinkt het in het Franse Figaro. Ze schrijven over een 20-jarige die een neusje heeft voor records. ‘Een historische hattrick’, lezen we verder. 

De vergelijkingen met Haaland vallen te lezen in zowat heel Europa. ‘Waanzin! 20-jarige Nigeriaan "steelt" Erling Haaland's wekelijkse show’, schrijft LigaPortal in Oostenrijk waar Haaland ooit zijn eerste stapjes op het Europese toneel zette. Hij stal toen de show in het shirt van RB Salzburg, waar hij ook menig record heeft verbroken. Orban verklaarde eerder dat hij ooit ook wel zijn geluk wil beproeven in de Premier League. Daar kennen ze de Nigeriaanse aanvaller ondertussen ook al. Over het kanaal spreken ze over ‘Het Gentse Wonderkind’. 

Ook in zijn thuisland, Nigeria, zijn ze ondertussen in de ban van Orban. ‘Red Hot’, schrijft Owngoal Nigeria. De nieuwsdienst spreekt al over een van de grootste koopjes in het Europese voetbal. Owngoal Nigeria gelooft dat de aanvaller ondertussen zo’n 50 miljoen euro waard is. “De Nigeriaanse spits Orban scoorde de snelste hattrick ooit in de UEFA Europa Conference League toen KAA Gent woensdagavond Istanbul Basaksehir met 4-1 versloeg’, lezen we in DailyPost.ngr.