Geraerts (Union) over Lapoussin: “Wil tonen dat hij Europees ook beste kan zijn”

Geraerts (Union) over Lapoussin: “Wil tonen dat hij Europees ook beste kan zijn”

16-03-2023 11:13
3

Union Saint-Gilloise neemt het donderdagavond op tegen Union Berlin. De ploeg van Karel Geraerts stoot bij winst door naar de kwartfinales van de Europa League. De keuzeheer van de Brusselaars hoopt op een swingende Loïc Lapoussin. 

Toen Union vorige donderdag niet meteen terug naar Brussel kon trekken door een vertraging op het vliegveld in Berlijn, knalde Lapoussin ‘Vamos a la playa’ door zijn draagbare muziekinstallatie. De sfeermaker bij Union maakte er opnieuw het beste van. Een kwaliteit die in de kleedkamer voelbaar is.  “Zo zijn wij bij Union nu eenmaal”, klinkt het Bart Nieuwkoop in Het Nieuwsblad. “Wij zijn altijd chill, zelfs in de marge van een Europese wedstrijd als die tegen Union Berlin. Loïc speelt daar zeker zijn rol in: hij is een sfeermaker.”

Voor de terugwedstrijd hoopt Geraerts dat Lapoussin ook op het veld dé sfeermaker zal zijn. Het is een speler die voor de topwedstrijden altijd in zijn nopjes is. “Voor de grote matchen kan Loïc zich blijkbaar beter opladen”, zegt coach Karel Geraerts. “Op een Europese avond wil hij tonen dat hij ook op dat podium de beste kan zijn.”

“Wij kennen ploegen waarvan de helft van de groep voor een topper op het toilet zit uit nervositeit, maar dus niet zo bij Union. En zéker Lapoussin niet: hij lijkt nooit stress te hebben en wordt zelfs beter naarmate de druk toeneemt.”