Politie vreest clash tussen Union en Anderlecht-fans: “Strenge maatregelen”

Politie vreest clash tussen Union en Anderlecht-fans: “Strenge maatregelen”

16 maart - 11:02
20

Union Saint -Gilloise trekt naar het Lotto Park om haar thuiswedstrijd tegen Union Berlin af te werken. Fans van Union, tegenover fans van Berlin in het kamp van RSC Anderlecht supporters. De politie is alvast op haar hoede. 

De supporters van Union staan garant voor vredevolle verplaatsingen. Toch lijkt er wat onrust in het kamp te broeien van Union-fans. De Union Bhoys boycotten de achtste finale van de Europa League. Ze geloven dat het geen optie is om in het stadion van de stadsrivaal te spelen. Op die manier uiten ze ergernis richting het “amateuristische bestuur”. 

De schrik van de politiediensten zit hem misschien nog meer in het feit dat de harde kern van Anderlecht misschien wel een zou kunnen opduiken. Ook die kern was niet meteen gediend met de korte huisvesting van Union in hun Lotto Park. “De maatregelen zijn strenger dan bij een gewone competitiematch”, klinkt het bij de woordvoerster van de politie, Sarah Frederickx. “De Europese regels moeten het hoogste risico op escalatie afschermen.” 

Voeg hier nog een vleugje Berlijns gevaar aan toe, en je begrijpt al snel waarom de politiediensten extra waakzaam zullen zijn op donderdagavond. De fans van Berlijn hebben een stevige reputatie en kunnen de boel al eens op z’n kop zetten. “Ook rond het stadion zal politie aanwezig zijn. Indien nodig kunnen we bijstand vragen van extra-politie-inzet”, besluit Frederickx in HLN.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie