Orban blijft kalm na wereldse hattrick: Het is mijn taak voor Gent om te scoren

Orban blijft kalm na wereldse hattrick: "Het is mijn taak voor Gent om te scoren"

16 maart - 10:27
1

Gift Orban maakt niet alleen naam in België, maar na woensdagavond ook op het Europese toneel. De aanvaller van Gent wist tegen Basaksehir de snelste hattrick in  de geschiedenis van de Europa League te maken. Orban blijft er zelf redelijk kalm onder. 

“Het was een geweldige avond," klonk het bij Orban na zijn hattrick. “Na deze lange reis moesten we winnen. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons, en voor mij in het bijzonder.”

“Mijn doelpunten? Ik ben een spits, het is mijn taak om vanuit alle posities te scoren, om beslissend te zijn. Daar ben ik voor gehaald, en dat zal ik altijd proberen”, geeft de 20-jarige aan bij La Dernière Heure. “Na het eerste doelpunt bleven we aandringen, en ik kon snel volgen. De mooiste van de goals vind ik de tweede”.

Orban vertelt verder dat hij echt het gevoel had dat Gent haar sterke punten uitspeelde. Hij getuigt van een gevoel van rust en kalmte op het veld. Orban heeft hoe dan ook veel motivatie om nog verder door te stoten in de competitie. “Iedereen is gemotiveerd door deze Europese campagne, ook al zijn we moe. Maar voetbal zit ook in het hoofd. We staan nu in de kwartfinales, maar het doel is om nog verder te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s