Liverpool raakt toch niet voorbij Real Madrid: Courtois en Hazard naar kwartfinale

Liverpool raakt toch niet voorbij Real Madrid: Courtois en Hazard naar kwartfinale

15 maart - 22:59
3

Liverpool is er woensdag niet meer in geslaagd om Real Madrid echt het vuur aan de schenen te leggen. De Spaanse grootmacht, met Thibaut Courtois in de basis en Eden Hazard op de bank, hield thuis eenvoudig stand en plaatst zich daardoor voor de kwartfinale van de Champions League.

Liverpool moest de 2-5 nederlaag van vorige maand zien weg te poetsen en leek ook sterk te beginnen. Dani Carvajal leek de Engelsen al snel een handje te willen helpen met een beroerde terugspeelbal op Antonio Rüdiger. Salah kon onderscheppen en bediende Núñez, die Thibaut Courtois onder vuur nam. De Rode Duivel bracht redding. Het was het startsein voor een vermakelijke eerste helft. Gakpo moest zelfs mee terug verdedigen om Karim Benzema af te stoppen na een snelle counter van Real.

De Koninklijke had sowieso de overhand. Na een kwartier had Vinícius Júnior de score van dichtbij kunnen openen, maar Alisson Becker had een miraculeuze redding in huis. Niet veel later had de Braziliaanse doelman wat geluk toen Eduardo Camavinga met een schot de lat raakte. Een poging van Luka Modric scheerde nét over de lat, terwijl Alisson nogmaals als winnaar uit de strijd kwam in een duel met landgenoot Vinícius.

Liverpool blijft hopen
Liverpool overleefde die moeilijke fase en kon vervolgens zelf weer op zoek naar de vurig gewenste treffer. Núñez probeerde het met een mooi schot, maar Courtois kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal. De Rode Duivel wist ook een hard schot van Gakpo tot hoekschop te verwerken. Daardoor stond het halverwege nog 0-0, ondanks zeventien doelpogingen (negen voor Real, acht voor Liverpool).

In de tweede helft mocht het een klein wonder heten dat The Reds nog in de wedstrijd bleven. Federico Valverde én Karim Benzema verzuimden al snel om de 1-0 te maken. Zelf kwam Real nauwelijks nog in de problemen en daarmee verdween het vertrouwen bij de bezoekers op een goed resultaat. Valverde kopte nog net over, maar na 78 minuten deelde Benzema de genadeklap uit. Ondanks pogingen van Van Dijk kreeg Vinícius de bal bij de spits, die een leeg doel voor zich wist.

Real speelde het duel daarna eenvoudig uit. Liverpool mocht nog even hopen op een penalty, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. Veel maakte het ook niet meer uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s