Kompany blijft in winning mood: Burnley haalt het simpel van Hull City

15-03-2023 22:45
3

Vincent Kompany en Burnley FC lijken dit seizoen maar niet af te stoppen. Ook tegen Hull City is de ploeg van Kompany er weer in geslaagd om de drie punten te pakken. The Clarets haalden het met 1-3 van Hull City.

Burnley had het nochtans niet even gemakkelijk tegen Hull City. In een felbevochten eerste helft was het balbezit – zoals wel vaker – voor Burnley, maar veel grote kansen kwamen daar niet uit. Pas in het slot van die eerste helft wist Nathan Tella met de eerste echt grote kans ook voor een doelpunt te zorgen.

En ook die tweede helft kende hetzelfde spelbeeld, met opnieuw doelpunten voor Burnley. Het was Tella die met zijn tweede van de avond de zege wist veilig te stellen voor Burnley en er op het uur 0-2 van maakte. In minuut 73 zorgde hij uiteindelijk zelfs nog voor de 0-3. De 1-3 in het slot van Tufan in het slot wist echter niet meer voor spanning te zorgen.

Burnley blijft simpel aan de leiding staan in The Championship en heeft een voorsprong van maar liefst dertien punten op eerste achtervolger Sheffield United. Voor Kompany en Burnley is het nu al de zeventiende opeenvolgende partij in The Championship zonder nederlaag.