'Naast Barbera waagde Club Brugge ook poging bij Barcelona voor Akhomach'

'Naast Barbera waagde Club Brugge ook poging bij Barcelona voor Akhomach'

17-03-2023 19:16
4

Club Brugge is goed op weg om Victor Barbera van FC Barcelona in huis te halen, maar wilde aanvankelijk nog meer gaan shoppen bij de Catalaanse grootmacht. Zo stond ook Ilias Akhomach op het verlanglijstje.

De Spaanse journalist Ferran Martinez weet dat Club Brugge recent een poging heeft gewaagd om Akhomach in huis te halen. Dat is een achttienjarige flankaanvaller die bij Barcelona B in de Spaanse Derde Klasse één van de basispionnen is. Hij heeft er ook een aflopend contract, maar besloot om dat niet te verlengen.

Club Brugge hoopte daarvan te kunnen profiteren, al bleek de concurrentie iets te pittig te zijn. Naast AC Milan en Sevilla toonde ook Leeds United interesse in de Spanjaard. De Engelse club is er naar verluidt ook in geslaagd om Akhomach te overtuigen zijn handtekening te zetten onder een vierjarige verbintenis.

Zo blijft het voorlopig bij Barbera voor Club Brugge, die al weken wordt gelinkt aan Blauw-Zwart en komende zomer zou worden voorgesteld. De achttienjarige spits van Barcelona B zit voorlopig aan acht doelpunten en één assist in 22 partijen.