Slecht begin, maar KAA Gent wint wel van Basaksehir: We hadden te veel respect

Slecht begin, maar KAA Gent wint wel van Basaksehir: "We hadden te veel respect"

15 maart - 22:00
6

KAA Gent heeft zich na een 1-4 zege tegen Istanbul Basaksehir zich kunnen verzekeren van de kwartfinale van de Conference League. Een makkelijke zege, lijkt het. Al hadden ze het bij Gent aanvankelijk wel moeilijk.

"Ik denk dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen", begint Sven Kums aan zijn reactie bij Sporza. "We liepen tien minuten achter de bal", geeft de middenvelder aan. Hij zag echter ook hoe Gent daarna de wedstrijd volledig in handen nam.

Het werd uiteindelijk 1-4, waardoor Gent doorstoot naar de volgende ronde. "Het voelt geweldig om in de kwartfinales te zitten", gaat Kums verder. "Iedereen wist dat er iets mogelijk was na de heenwedstrijd", aldus de middenvelder.

Slecht begin
Tot diezelfde conclusie kwam Hein Vanhaezebrouck, die volledig akkoord gaat met Kums. "We beginnen niet goed aan de wedstrijd. We geven niet echt iets weg, maar lieten het initiatief aan Basaksehir. Ze waren de betere ploeg en we hadden te veel respect", legt hij uit.

"Het heeft even geduurd voor we in balbezit kwamen en daarna vallen die doelpunten. Vanaf dat moment was het kat-en-muis. We kwamen niet meer in de problemen en hadden complete controle. Jammer dat we nog een tegendoelpunt pakken. Het was gewoon een heel goede en volwassen prestatie", besluit een tevreden coach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie