KAA Gent stoot door naar kwartfinale met dank aan hattrick-held Orban

15-03-2023 19:52 Laatste update: 19:55
53

KAA Gent heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. Het won de terugwedstrijd met 1-4 tegen Istanbul Basaksehir. De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd.

Gent legde de wedstrijd al voor de rust in een beslissende plooi. En daar mogen de Buffalo's ene Gift Orban voor bedanken. De spits scoorde een hattrick in amper drie minuten en 24 seconden tijd. Nog voor de rust kopte Hugo Cuypers ook de 0-4 tegen de netten. En zo kon Gent met een comfortabele voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft gebeurde niet zo heel veel meer. Basaksehir probeerde wel, maar echt grote kansen leverde dat niet op. In het slot wisten ze toch nog een eerredder te maken. Daar zorgde de ingevallen Adnan Januzaj voor. 1-4 was ook meteen de eindstand.