Record: Orban (KAA Gent) scoort snelste hattrick ooit in Conference League

15-03-2023 18:55 Laatste update: 19:37
20

KAA Gent speelt woensdagavond zijn terugwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir in de Conference League. Bij de rust leidt Gent comfortabel met 0-4.

Uitblinker van dienst in die eerste helft was opnieuw Gift Orban. Na zijn vier doelpunten van afgelopen weekend heeft hij er nu weer drie gemaakt. En dat in een wel zeer korte tijdspanne. Orban had slecht drie minuten en 24 seconden nodig om drie keer te scoren tegen Basaksehir.

Orban heeft daarmee geschiedenis geschreven want het is de snelste hattrick ooit in de Conference League. Daarnaast is het ook de snelste hattrick ooit van een Belgische ploeg.

Het vorige record van snelste hattrick in Europees voetbal stond op naam van Salah. Hij scoorde in de Champions League een hattrick tegen de Rangers. Hij deed dat in zes minuten en twaalf seconden.