Ondanks telefoontjes van Angola blijft Benson dromen van de Rode Duivels

Ondanks telefoontjes van Angola blijft Benson dromen van de Rode Duivels

15 maart - 18:30
1

De Rode Duivels zijn met Domenico Tedesco begonnen aan een nieuw verhaal, waarin heel wat jongens mogen hopen op een kans. De Italiaan lijkt van plan om toch enkele jongere spelers een kans te gaan geven. Daar hoopt Manuel Benson van te kunnen profiteren.

De voormalige speler van KRC Genk en Royal Antwerp FC is op zijn 25ste één van de uitblinkers bij het Burnley FC van Vincent Kompany en is goed op weg om te promoveren naar de Premier League. Hij heeft zich in de Engelse Championship al serieus in de kijker weten spelen, mogelijk ook in die van Tedesco.

Voor Benson, die ook voor Angola kan uikomen, is het alvast een droom om Rode Duivel te worden. "Uiteraard blijft het mijn ambitie om voor de Rode Duivels te spelen. In Angola vragen ze nog altijd of ik voor hen wil spelen, maar zolang de kans er is om voor België uit te komen, kan ik daar moeilijk op ingaan. Zelfs al debuteer ik op mijn dertigste, dan nog zou ik supertrots zijn", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Met het pensioen van Eden Hazard als international is er op de flanken alvast een plekje vrij. De in Lokeren geboren Benson kwam tot dusver 29 keer uit voor Burnley, waarin hij goed was voor tien doelpunten en vier assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie