Nog steeds vijf kandidaten, Seraing is voorlopig enige vogel voor degradatiekat

Nog steeds vijf kandidaten, Seraing is voorlopig enige vogel voor degradatiekat

15 maart - 15:00 Laatste update: 17:05
8

Niet alleen bovenaan de Jupiler Pro League stijgt de spanning naar het kookpunt. Nog vijf kansen krijgen de laagvliegers om degradatie te ontlopen. Die strijd is dit seizoen ongenadiger dan ooit, want liefst drie ploegen zakken straks weg uit het hoogste niveau. VoetbalPrimeur.be wikt en weegt de vorm, de programma's, en bijgevolg de kansen van KAS Eupen, KV Kortrijk, KV Oostende, SV Zulte Waregem en RFC Seraing.

KAS Eupen (nu 14e met 27 punten)
Gent 🚐
Anderlecht 🏠
Kortrijk 🚐
Zulte Waregem 🏠
Club Brugge 🚐

VP’s inschatting: Ei zo na hadden we Eupen half kunnen schrappen uit dit lijstje. Afgelopen zaterdag ging het de blessuretijd van de spektakelpot met concurrent Oostende in met een 4-3-voorsprong, maar een ultieme hoekschop ontnam De Panda's nog twee zure en dure punten. Dodelijk? Wie weet. Met KAA Gent, RSC Anderlecht en Club Brugge liggen er nog drie erg lastige opdrachten voor de boeg. Als Eupen nog punten wil sprokkelen, lijkt het vooral op speeldag 32 en 33 te moeten gebeuren. Dan staan twee rechtstreekse confrontaties met andere degradatiekandidaten gepland.

Slaagkans op behoud: 60 procent

KV Kortrijk (nu 15e met 27 punten)
Club Brugge 🏠
Cercle 🚐
Eupen 🏠
Antwerp 🚐
Union 🏠

VP’s inschatting: Na een twee op twaalf luiden de alarmklokken weer harder in Kortrijk. De komende weken staan er twee lokale duels op het programma, tegen de grootste en de op één na grootste ploeg uit Brugge. Als KVK daar niets haalt, speelt het mes op de keel tegen Eupen. In hun laatste twee wedstrijden zullen De Kerels immers moeten stunten om nog iets te rapen ... Kortom: een agenda die absoluut niet van de poes is!

Slaagkans op behoud: 50 procent

KV Oostende (nu 16e met 24 punten)
Westerlo 🏠
Standard 🏠
Sint-Truiden 🚐
OH Leuven 🏠
Gent 🚐

VP’s inschatting: De onverhoopte 3-0-stuntzege tegen Club Brugge heeft de hemel weer doen opklaren boven de kuststad. Toch ligt er nog werk op de plank. Drie thuiswedstrijden, dat klinkt aanlokkelijk. Bovendien ontmoet KVO enkel nog middenmoters en subtoppers, geen club uit de huidige top-vier. Anderzijds zit er ook geen rechtstreeks duel met een andere laagvlieger aan te komen. Doorslaggevend kan zijn dat STVV en OHL op die laatste speeldagen misschien voor niets meer spelen ...   

Slaagkans op behoud: 50 procent

Zulte Waregem (nu 17e met 23 punten)
Standard 🚐
Antwerp 🏠
Charleroi 🚐
Eupen 🚐
Cercle 🏠

VP’s inschatting: Lange tijd hield het bestuur Mbaye Leye (bewonderenswaardig) de hand boven het hoofd, maar die aanpak heeft geen vruchten afgeworpen. Op vijf speeldagen van het einde heeft Zulte Waregem haar trainer alsnog op straat gezwierd. Een schokeffect, daar hoopt het op. Een veeg teken? Een zege op Eupen lijkt een vereiste, maar zelfs dan moeten er nog andere appels uit de kast vallen. 

Slaagkans op behoud: 39 procent

RFC Seraing (nu 18e en laatste met 19 punten)
Sint-Truiden 🚐
Gent 🏠
Club Brugge 🚐
Union 🚐
Westerlo 🏠

VP’s inschatting: Schreeuw het nog niet van de daken, maar in se is Seraing een vogel voor de kat. Nog minstens negen punten hebben de Luikenaars nodig om het degradatiespook uit huis te jagen. Niet bepaald realistisch als je net een één op vijftien geboekt hebt ... Bovendien oogt het programma nog moordend. Zelfs stuntwerk tegen Gent, Club of Union zou onvoldoende zijn om het mirakel te voltrekken.

Slaagkans op behoud: 1 procent

* = in het vet staan de onderlinge wedstrijden aangeduid tussen twee van de vijf degradatiekandidaten

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie