'Cafébazen denken eraan voetbal uit te zenden zonder licentie door woekerprijzen'

'Cafébazen denken eraan voetbal uit te zenden zonder licentie door woekerprijzen'

15 maart - 12:55 Laatste update: 13:21
26

Het wordt er voor horecazaken niet gemakkelijker op. Wanneer cafés voetbal vertonen zonder licentie van Eleven Sports krijgen zij vanaf april een deurwaarder op bezoek. De Federatie van Cafés in België liet weten hoe cafés reageren op het nieuws.

Cafés moeten sinds juli 2022 uitzendrechten betalen aan Eleven Sports voor voetbalmatchen. Deze licentie kost 69,95 euro per maand voor kleine cafés en 149,95 per maand voor grote horecazaken. Betalen Cafés dit niet en zenden ze toch uit, dan krijgen ze per april de deurwaarder op bezoek.

''De vergoeding van Eleven Sports erbovenop is een extra kost die voor veel caféhouders moeilijk om te dragen wordt'', vertelde Eric Beunckens van de Federatie van Cafés van België aan Sporza.

''Uit een kleine enquête blijkt dat een minderheid van hen, tegen hun zin, beslist heeft om te betalen'', zei Beunckens over het lage draagvlak bij de horeca om ook echt voor licenties te gaan betalen.

''Sommige caféhouders zullen het voetbal blijven uitzenden zonder te betalen, andere caféhouders zullen hun abonnement opzeggen bij Eleven'', aldus Beunckens.

Volgens Beunckens ondervinden cafés nog steeds hinder van de energicrisis en de coronacrisis en is de licentie voor het uitzenden van voetbal een extra last die in het verkeerde keelgat schiet bij horecazaken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie