Assistent-trainer Milicevic over Gentse parel Orban: ''Iedereen kent hem straks''

Assistent-trainer Milicevic over Gentse parel Orban: ''Iedereen kent hem straks''

15 maart - 12:07 Laatste update: 12:28
1

Het was afgelopen zondag een waar doelpuntenfestijn in Waregem. KAA Gent won met 2-6 van Essevee en aanvaller Gift Orban mocht 4 treffers op zijn naam schrijven. Danijel Milicevic, assistent-trainer van Gent, vindt dat helemaal niet gek en denkt dat iedereen het straks over de 20-jarige Nigeriaan heeft.

''Hij heeft een heel goeie trap vanop afstand, net buiten de zestien. Zijn ballen maken heel veel snelheid, dat is altijd moeilijk voor een doelman'', vertelde de voormalige middenvelder van Gent aan Het Laatste Nieuws over de kwaliteiten van Orban.

''Zijn techniek is heel goed, ook al is die niet alledaags'', zei Milicevic over de grilligheden die Orban nog moet bijschaven om echt uit te blinken. Zo trappen Milicevic en Orban samen op de training met de mindere linkervoet, om zo nog dodelijker te worden voor de goal.

''Als hij de juiste mentaliteit heeft en zo doorgaat, dan gaat iederéén hem kennen'', aldus de Bosniër, die denkt dat Orban een grote toekomst voor zich heeft als de aanvaller zich blijft ontwikkelen. Orban gaf al aan te dromen van de Premier League.

Orban speelde tot nu toe 3 matchen in de Conference League en maakte 2 goals. Ook maakte de aanvaller maarliefst 7 goals in de Jupiler Pro League, terwijl de Nigeriaan nog maar 5 matchen speelde na de komst van Stabæk Fotball tijdens de wintertransferperiode.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie