OFFICIEEL: Zulte Waregem beslist om niet meer verder te gaan met Leye

OFFICIEEL: Zulte Waregem beslist om niet meer verder te gaan met Leye

15-03-2023 10:11 Laatste update: 11:17
45

Zulte Waregem heeft besloten om niet meer verder te gaan met T1 Mbaye Leye. De 2-6 nederlaag tegen KAA Gent zou de druppel geweest zijn voor de West-Vlaamse club. Essevee kiest er dus voor om de degradatiestrijd zonder de Senegalese coach verder te zetten. Dat meldt de club via haar online kanalen. Frederik D'Hollander en Davy De fauw zullen de ploeg tegen Standard leiden. 

Zulte Waregem heeft hun coach Mbaye Leye ontslagen. De laatste nederlaag van de Essevee, 2-6 thuis tegen Gent, afgelopen zondag was te veel voor de voormalige spits. Zulte was de enige club in de onderste helft van de tabel die dit seizoen nog niet van T1 wisselde. De Vlaamse club, met vier punten achterstand op eerste klasser Kortrijk, hoopt zich met nog vijf wedstrijden te gaan nog te redden. 'Met de trainerswissel hoopt Zulte Waregem alsnog het tij te keren. Met nog 5 speeldagen is een verlengd verblijf in 1A nog altijd mogelijk', klinkt het in de officiële communicatie. 

Ook de T2, Patrick Asselman, is ontslagen. Vanochtend werd een vergadering gehouden om deze beslissing aan de spelers aan te kondigen. 'Essevee bedankt Mbaye Leye en assistent Patrick Asselman voor hun enorme inzet die ze dag en nacht toonden. Maar de verwachte resultaten kwamen er niet', lezen we op de website. 

Het ziet er allemaal niet super uit voor de West-Vlaamse club. Zulte Waregem staat na dit weekend op de voorlaatste plek in de Jupiler Pro League. Het telt momenteel één punt minder dan KV Oostende, maar volgt wel al op vier punten van KV Kortrijk en KAS Eupen. 'Essevee-icoon D’Hollander kent het Belgische voetbal door en door, hij is vertrouwd met de spelerskern van Essevee en heeft met Davy De fauw een tweede Essevee-icoon aan zijn zij die al ervaring heeft op het hoogste niveau.'