'KRC Genk licht optie op extra seizoen middenvelder Hrosovsky, wil zelfs tot 2025'

'KRC Genk licht optie op extra seizoen middenvelder Hrosovsky, wil zelfs tot 2025'

15-03-2023 08:28 Laatste update: 08:47
5

Patrik Hrosovsky is volgend seizoen opnieuw speler van KRC Genk. De club licht de optie om de middenvelder voor een seizoen extra vast te leggen. Die mogelijkheid staat vastgelegd in het contract van de Slowaak. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Genk ziet de 47-voudig international van Slowakije echter liever nog langer dan een extra seizoen blijven. De club wil de middenvelder namelijk tot 2025 vastleggen en heeft daarvoor al een aanbod gedaan. Het is nog niet bekend of Hrosovsky het aanbod links laat liggen of zal accepteren.

''Ik sta open voor een verlengd verblijf. Ik heb het al vaker gezegd: ik voel me niet alleen heel goed bij KRC Genk, ook familiaal klopt het plaatje hier helemaal. Maar laat ons niet te ver vooruit kijken, ik wil vooral in het nu leven en deze schitterende periode intens beleven'', vertelde Hrosovsky oktober vorig jaar al aan Het Belang van Limburg. Nu zijn die uitspraken verzegeld met een jaar extra bij Genk.

Hrosovsky kwam over van het Tsjechische Viktoria Pilsen in 2019 en speelt sindsdien voor KRC Genk. Dit seizoen speelde de middenvelder 29 Jupiler Pro League-wedstrijden, maakte Hrosovsky 2 goals en gaf de 30-jarige Slowaak 3 assists.