‘KBVB en Bossaert gefrustreerd over isolatie West-Europa door FIFA’

‘KBVB en Bossaert gefrustreerd over isolatie West-Europa door FIFA’

15 maart - 09:00
1

Peter Bossaert, de CEO van de KBVB, ziet dat de West-Europese landen geïsoleerd worden door de FIFA. Na het WK in Qatar dat een gigantische lading kritiek veroorzaakte via mensenrechtenschending. Was het WK voor clubs ook nog in Saudi-Arabië. Saudi-Arabië ligt ook regelmatig onder vuur wanneer het gaat over de rechten van de mens.

Bossaert is bij de FIFA bijeenkomst waarin Infantino hoogst waarschijnlijk herkozen zal worden als voorzitter. Bossaert herkent dat het steeds moeilijker wordt om van invloed te zijn bij de FIFA. “We stellen hoe langer hoe meer vast dat de individuele macht beperkt is in zo’n uitgebreide omgeving. De West-Europese landen trekken al lang niet meer aan de touwtjes”, citeert Het Nieuwsblad Bossaert.

Bossaert en de KBVB proberen zich nu te versterken door coalities te vormen met landen waar zij vergelijkbare waarden mee delen. “We zullen wegen op het beleid van de FIFA vanuit de werkgroep mensenrechten van de UEFA, waar we een hechte band mee hebben. Landen zoals Duitsland, Engeland, Nederland of de Scandinavische landen zitten daar mee in”, besluit Bossaert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s