Mignolet over vaarwel Rode Duivels: ''100 ballen pakken na wedstrijd is zwaar''

Mignolet over vaarwel Rode Duivels: ''100 ballen pakken na wedstrijd is zwaar''

15 maart - 08:03
3

Voor Simon Mignolet zit het avontuur bij de Rode Duivel erop. Na 13 jaar, 35 wedstrijden en 5 eindtoernooien is het mooi geweest voor de doelman van Club Brugge. Mignolet legt uit waarom hij afzwaait.

''Na het EK van 2021 keerde ik terug met een kapotte knie die mij hier maandenlang parten heeft gespeeld'', vertelde Mignolet over het blessureleed na Qatar aan Het Belang van Limburg.

''Als tweede doelman moet je de dag na een wedstrijd vijftig of honderd ballen pakken, want de jongens willen op doel schieten'', zei de keeper over de rol van de tweede doelman bij de Rode Duivels.

''Maar hier half fit toekomen na een interlandperiode: dat is gewoon lastig. Ook het feit dat de start van de Belgische competitie hier al enkele weken na die matchen in de Nations League valt, is niet bepaald ideaal'', aldus Mignolet die de combinatie Club Brugge én Rode Duivels niet meer kan en wil bolwerken.

Mignolet speelde 18 oefenlands, 9 duels voor de EK-kwalificatie, 7 keer in de UEFA Nations League en 1 keer tijdens WK-kwalificatie. Zowel op een WK als op een EK maakte Mignolet nooit minuten voor de Rode Duivels. De doelman had het afgelopen toernooi weer zware concurrentie van Real Madrid-doelman Thibaut Courtois.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie