Vanhaezebrouck voor Başakşehir-Gent: Het veld een stuk beter, we zijn hongerig

Vanhaezebrouck voor Başakşehir-Gent: "Het veld een stuk beter, we zijn hongerig"

15-03-2023 07:45 Laatste update: 07:45
2

Hein Vanhaezebrouck blikt vooruit op de uitwedstrijd van KAA Gent bij Istanbul Başakşehir FK. De ploeg van Vanhaezebrouck mag zich opmaken voor de returnwedstrijd van de achtste finale van de Conference League. Bij Gent thuis werd het 1-1.

Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van Gent, reageert op de aankomende wedstrijd. De hoofdtrainer wordt gevraagd naar de omstandigheden in het stadion van Istanbul Başakşehir en ziet gelijk een groot lichtpunt. “Het veld is een stuk beter, dat zal voor meer voetbal zorgen”, vertelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck toont zich ook ambitieus met Gent en put vertrouwen uit de thuiswedstrijd. “Dit belooft veel positief voetbal, we spelen voor plaatsing en zullen boven onszelf uit moeten stijgen. Dat is de uitdaging voor morgen. De uitdaging om het beter te doen dan vorig seizoen, verder komen dan de achtste finale”, vertelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck baalt er wel van dat Gent thuis niet kon winnen van Istanbul Başakşehir. “Spijtig dat we zonder overwinning hiernaartoe zijn gekomen, maar we zijn hongerig. Als zij super goed zijn dan gaat het misschien niet lukken, maar als ze net iets minder zijn en wij zijn heel goed, dan kan het wel lukken”, vertelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck gaat ook nog in op zijn “fenomeen” bij Gent, spits Gift Orban. De hoofdtrainer geeft aan dat hij het logisch vindt dat de 20-jarige spits nu zo veel aandacht krijgt, maar dat heeft hij niet nodig zegt Vanhaezebrouck. “Bij hem is het een kwaliteit dat hij ook onzichtbaar kan zijn, hij heeft dat niet nodig. We moeten natuurlijk ook naar die andere jongens kijken die zo veel werk afleveren, want zonder die andere jongens scoort niemand”, besluit Vanhaezebrouck.