‘Foutparkeerders Lotto Park brachten 200.000 euro op voor gemeente Anderlecht’

‘Foutparkeerders Lotto Park brachten 200.000 euro op voor gemeente Anderlecht’

14 maart - 18:10
7

Het Nieuwsblad meldt dat de gemeente Anderlecht zo’n 200.000 euro aan retributies heeft gekregen nadat 25.500 voertuigen werden gecontroleerd in de evenementzone rond het Lotto Park.

Een vijfde van die voortuigen mochten daar niet parkeren en dat bracht geld in het laatje. Tijdens wedstrijddagen wordt een speciaal en duurder tarief gerekend in de evenementenzone. “Die zone is in 2014 in het leven geroepen omdat supporters de parkeerplaatsen innamen en bewoners daardoor geen plaats meer konden vinden”, aldus schepen van Mobiliteit Susanne Mueller-Hubsch (Groen).

Als er langer dan een halfuur wordt geparkeerd in de evenementenzone zal vijf euro per halfuur betalen. De omwonenden met een bewonerskaart parkeren er gratis. “Het stadion ligt in een woonwijk. Met deze evenementenzone wil de gemeente de parkeerdruk en verkeersoverlast beperken in de straten rondom het stadion. Het hoge tarief is één van de middelen om dat te bereiken. Hetzelfde wordt overigens gedaan in de evenementenzone rond Vorst Nationaal”, zegt Sara Jasmes van Parking Brussels.

Er zijn zo’n 4.650 parkeerplaatsen en 5.300 auto’s kregen een boete. “De werkelijk betaalde retributies in 2022 bedroegen toen samen zo’n 200.000 euro. 85 procent daarvan gaat naar de gemeente Anderlecht, 15 procent naar parking.brussels”, klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s