Subtiele sneer Simeone naar Barcelona: 'Wordt waarde gehecht aan 1-0'

Subtiele sneer Simeone naar Barcelona: 'Wordt waarde gehecht aan 1-0'

14-03-2023 17:11

Diego Simeone deelt - met een knipoog - een sneertje uit aan FC Barcelona. De trainer van Atlético Madrid grapte na de 0-1 zege bij Girona over de resultaten van de Catalanen.

Barça won dit seizoen al negen keer met 1-0, waaronder in de laatste drie wedstrijden. Onder meer na het duel met Athletic Bilbao sprak Xavi zijn tevredenheid uit. "De laatste tijd zie ik dat 1-0 zeer gewaardeerd wordt bij andere teams en eerlijk gezegd, maakt dat mij blij", verwijst Simeone naar zijn collega. "We willen allemaal wel de dominante ploeg zijn en met grote cijfers winnen, maar zo'n overwinning vereist veel oplettendheid van je spelers. Ik vind het leuk om te horen, dat er bij andere teams waarde wordt gehecht aan het met 1-0 winnen", aldus de Argentijn.

El Cholo ziet dat er steeds meer waardering is voor de minimale zege. "Tegenwoordig hoor ik van veel voetballiefhebbers dat een 1-0 winstpartij mooi is, maar daar was ik het altijd al mee eens. Het vereist veel concentratie op alle fronten. Wanneer je de nul weet te houden, maak je grotere kans om te winnen. Ik hecht veel waarde aan die uitslag." Atlético staat nog altijd derde in La Liga, achter koploper Barcelona en Real Madrid.