'Barça heeft beet bij Athletic Bilbao, maar wacht noodgedwongen met ondertekening'

'Barça heeft beet bij Athletic Bilbao, maar wacht noodgedwongen met ondertekening'

14-03-2023 15:36
2

FC Barcelona is dicht bij het aantrekken van Athletic Bilbao-verdediger Iñigo Martínez. Hoewel alle partijen een akkoord hebben bereikt, kan de deal nog afketsen.

Er hangt Barcelona namelijk een enorme straf boven het hoofd wegens een corruptieschandaal in de zogeheten zaak-Negreira. De Catalanen zijn aangeklaagd vanwege betalingen aan het adres van José Maróa Enriíquez Negeira, die ten tijde van de transacties voorzitter van de technische scheidsrechterscommissie van Spanje was. Toch weerhoudt het Barcelona niet richting volgend seizoen te kijken.

Martínez, die komende zomer uit zijn contract bij Athletic loopt en transfervrij is, wil graag naar Barcelona en is het met de huidige koploper van La Liga al eens geworden over een meerjarig contract en zijn salaris, meldt Relevo. De entourage van de verdediger maakt zich naar verluidt echter zorgen over de economische instabiliteit van Barcelona en de mogelijke sancties die de club krijgt opgelegd. 

De verdediger zou begrijpen dat Barcelona hem vandaag of morgen nog geen sportieve en financiële zekerheid kan geven door de zaak-Negreira. Om die reden wachten beide partijen met het zetten van handtekeningen.