'Grootverdiener Simeone komt Atlético tegemoet en accepteert salarisverlaging'

'Grootverdiener Simeone komt Atlético tegemoet en accepteert salarisverlaging'

14-03-2023 09:11

Diego Simeone is akkoord gegaan met een salarisverlaging, om zo Atlético Madrid op financieel vlak te helpen. Dat meldt El Periódico de España. De 52-jarige Argentijn is op dit moment de best betaalde trainer ter wereld.

De Spaanse nieuwssite weet dat de salarisverlaging van Simeone niet betekent dat hij binnenkort moeite zal hebben om rond te komen. Zo zou zijn inkomen dalen van 20 miljoen euro per jaar, naar 16,5 miljoen euro per jaar. 

Een welkome bezuiniging voor Atlético, dat dit seizoen naast een aantal belangrijke sportieve inkomsten greep. De club van Yannick Carrasco en Axel Witsel eindigde laatste in de Champions League-groep met Club Brugge, FC Porto en Bayer Leverkusen. Het Europese avontuur kreeg daardoor ook geen vervolg in de Europa League. 

Simeone zou daarnaast beloofd hebben sowieso zijn contract uit te dienen. De huidige verbintenis van de heetgebakerde trainer loopt nog tot medio 2024. Simeone is sinds 2011 hoofdverantwoordelijke bij Atlético, en haalde sindsdien twee keer de finale van de Champions League.