Pioli baalt over zijn (Belgische) invallers: Ik hoopte op andere impact van hen

Pioli baalt over zijn (Belgische) invallers: "Ik hoopte op andere impact van hen"

13-03-2023 23:45
3

Na de knappe kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League staat AC Milan weer met de voetjes op de grond. Tegen Salernitana, nochtans pas het nummer zestien uit de Serie A, geraakten I Rossoneri niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Invallers Charles De Ketelaere en Divock Origi konden het verschil niet maken, tot onvrede van Stefano Pioli.

De trainer van Milan kreeg na afloop van het teleurstellende gelijkspel enkele netelige vragen voorgeschoteld. Waarom haalde hij Olivier Giroud, die nochtans de openingstreffer had verzorgd, naar de kant? "Hij scoorde knap, maar zijn prestatie was niet uitstekend. Ik hoopte dat de invallers een andere impact zouden hebben", krijgen onder meer De Ketelaere en Origi een veeg uit de pan bij Football-Italia. Ook Zlatan Ibrahimovic viel samen met hen in, maar maakte weinig klaar.

Daarnaast slikte Milan achterin een vermijdbaar doelpunt. "We hadden op een hoger niveau moeten spelen en we lieten te veel ruimte toe. Normaal zouden we dat soort situaties beter moeten kunnen lezen. Het doelpunt was vermijdelijk, daar moesten we beter doen", is Pioli niet blind voor de defensieve problemen. Alexis Saelemaekers mocht overigens beginnen aan de partij, Aster Vranckx kwam op zijn beurt niet van de bank.