Geruchten rond Deila in de kiem gesmoord: Tekende bij Standard voor drie jaar

Geruchten rond Deila in de kiem gesmoord: "Tekende bij Standard voor drie jaar"

13-03-2023 22:36
8

Ondanks de 2-0-nederlaag van afgelopen zondag bij Club Brugge doet Standard Luik het (veel) beter dan verwacht. De meeste pluimen voor die prestatie komen op de hoed van Ronny Deila. De Noorse trainer haalt het beste uit zijn groep. CEO Pierre Locht stelt de fans gerust: normaal gezien blijft Deila ook volgend seizoen aan boord.

In de voetbalwereld kan het snel gaan, dat geldt voor spelers, maar evenzeer voor trainers. Het vakmanschap van Deila zal ongetwijfeld ook anderen al opgevallen zijn. Club Brugge zou zelfs genoemd worden als mogelijke volgende bestemming. Niets van aan, verzekert Locht. "Hij heeft voor drie seizoenen getekend bij de club. Hij zit volledig in ons project, zowel voor de doelstellingen op korte termijn als het volgende seizoen", klinkt het overtuigd bij RTBF.

Locht herhaalt het nogmaals met klem: "Vandaag is er geen enkele sprake van een vertrek". Al beseft de CEO van Standard maar al te goed dat er in het voetbal geen zekerheden meer bestaan. "We zijn echter nog niet aan het anticiperen op een mogelijk vertrek", vult hij fijntjes aan.

Bovendien wil Locht een mogelijk vertrek van de Noor ook niet overdramatiseren. "De huidige successen zijn te danken aan Deila, maar niet enkel aan hem. Er zit een groep achter", deelt hij een complimentje uit aan de spelers. "We mogen ook de aanwezigheid van Fergal Harkin niet vergeten, onze sportief directeur." Die moet het met weinig middelen stellen, aangezien het geld nog steeds niet aan de bomen groeit in Luik.