De Bruyne verdedigt Haaland: Toen klonk het dat we niet aanwezig waren in de box

De Bruyne verdedigt Haaland: "Toen klonk het dat we niet aanwezig waren in de box"

13-03-2023 22:18

Op zijn persconferentie in aanloop naar het Champions-League-duel met RB Leipzig kreeg Kevin De Bruyne niet enkel vragen over zijn eigen situatie voorgeschoteld. Ook Erling Braut Haaland bleek een gespreksonderwerp. Zijn doelpuntenkanon schiet de laatste weken met minder overtuiging.

Nadat Haaland als een speer aan zijn periode bij Manchester City begonnen was, kent hij in 2023 een (logische?) terugval. Van zijn 28 treffers in de Premier League tot dusver maakte hij er pas twee sinds februari. De Bruyne verdedigt zijn ploeggenoot tegen de criticasters. "Tijdens de laatste jaren klonk het vaak dat we te weinig aanwezig waren in de box en te weinig ruimte in de diepte trokken", herinnert KDB zich nog. 

"Nu zeggen mensen het tegenovergestelde", beseft hij. Zo gaat dat nu eenmaal in de voetbalwereld, weet de ervaren Rode Duivel intussen. "In het begin van het seizoen wonnen we een heleboel wedstrijden en dan was er niets aan de hand. Uiteraard, wanneer je er enkele verliest, is dat anders."

Op tactisch vlak ziet De Bruyne Haaland dus niet als een sta-in-de-weg voor de filosofie van Pep Guardiola. "Ik zie dat niet als een probleem. Ik heb nog niemand van het team of Erling zelf daarover horen klagen. Misschien spelen we soms wel beter voetbal zonder hem, maar tegen Crystal Palace thuis bijvoorbeeld won hij de match voor ons", haalt De Bruyne aan.