'Barça-uitblinker Gavi loopt mogelijk transfervrij de deur uit'

'Barça-uitblinker Gavi loopt mogelijk transfervrij de deur uit'

13-03-2023 16:50
6

Het nieuwe contract van Gavi is ongeldig verklaard door de rechter. De Spaans-international staat nu weer ingeschreven als jeugdspeler, omdat FC Barcelona te laat beroep aantekende, meldt AS. Dit kan resulteren in een transfervrij vertrek voor het grote talent, wiens oude contract tot de zomer van 2023 liep.

Barcelona bevindt zich in een geschil met La Liga, die het nieuwe contract van Gavi niet goed wilde keuren. De Spaanse club gaf meer salaris uit dan vastgesteld was door de competitie. Hoewel de Catalaanse club succesvol beroep aantekende, wordt de beslissing nu weer teruggedraaid. De Spaanse club was hier namelijk een dag te laat mee en moet nu vrezen voor de gevolgen. Zo kan het slechte nieuws resulteren in een transfervrij vertrek van Gavi. De jonge Spanjaard had namelijk een contract dat aankomende zomer afliep. De consequenties blijven onduidelijk.

De nieuwe overeenkomst tussen Barcelona en Gavi zag de spelmaker tot medio 2026 blijven in de Catalaanse hoofdstad. De afgelopen twee jaar straalt hij bij de koploper van Spanje, waarmee hij ook de interesse van vele Europese topclubs verdient. Om dit tegen te gaan, probeerde Barça hem langer te houden bij de club door middel van een nieuw contract, die Gavi het nieuwe rugnummer 6 opleverde. Hier mag hij wel mee blijven spelen.