Arsenal van Rode Duivel Trossard neemt Highbury klok mee tijdens uitwedstrijden

Arsenal van Rode Duivel Trossard neemt Highbury klok mee tijdens uitwedstrijden

13-03-2023 15:20
3

Arsenal FC won met 0-3 uit bij Fulham, onze landgenoot Leandro Trossard gaf maar liefst drie assists. Arsenal had wel een erg bijzonder accessoire met zich mee genomen voor de uitwedstrijd. De koploper van de Premier League had een gigantische klok bij zich.

De grote klok is een erg belangrijk symbool in de geschiedenis van Arsenal, weet Thedailymail. Het relikwie stond voor meer dan 70 jaar op de voormalige voetbalplaats van Arsenal; Highbury. De klok die de spelers bij zich hadden in de kleedkamer is een replica.

De reden van het meenemen van de klok en ook meerdere posters is om het Arsenal gevoel mee te nemen naar de uitwedstrijden. Hoofdtrainer Mikel Arteta hecht veel waarde aan het psychologische aspect van de sport.

De wijzers van de klok staan op de elf en de twee, dit leverde voer voor speculaties. Er wordt ervanuit gegaan dat dit staat voor nog elf wedstrijden en twee maanden voordat The Gunners zich kampioen mogen noemen van de Premier League.

Arsenal staat nu aan de leiding in de Premier League, de ploeg van Trossard heeft 66 punten. Dat is vijf punten meer dan het Manchester City van Kevin De Bruyne.