Bij Club Brugge leeft gevoel dat met Parker het abces is weggesneden

"Bij Club Brugge leeft gevoel dat met Parker het abces is weggesneden"

13-03-2023 13:44
31

Club Brugge heeft Standard geklopt met 2-0. Peter Vandenbempt zag een bevrijd Club en is hard voor ex-coach Scott Parker.

"Bij Club Brugge leeft nu het gevoel dat met Scott Parker het abces is weggesneden", aldus Vandenbempt bij Sporza"Alle negativiteit en alle frustraties van de voorbije weken werden de voorbije dagen op de Engelsman gelaten. Spelers hebben intern en publiek hun hart gelucht. Zijn aanpak was slecht, zijn people manager was onbestaande en zijn keuzes onbegrijpelijk. En met Parker is dat nu allemaal de deur uitgegooid."

Interim-coach Rik De Mil scoorde goede punten. "De Mil, die dezelfde gevoelens had als de spelers, heeft dat heel slim aangewend om een grote samenhorigheid te creëren door de spelers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. En ze hebben die genomen. Ik vond niet dat Club Brugge nu ineens veel beter voetbalde dan tevoren. Maar er zat wel strijd, leven en beleving in. En de wil om een resultaat neer te zetten."

Club Brugge moet die beleving nu vasthouden, want komende zaterdag wacht een lastige wedstrijd op het veld van KV Kortrijk.