'Schreuder niet de eerste keuze van Ajax, Amsterdammer wilde Slot van Feyenoord'

'Schreuder niet de eerste keuze van Ajax, Amsterdammer wilde Slot van Feyenoord'

13 maart - 10:41

Ajax heeft vorig jaar Feyenoord-trainer Arne Slot gepolst voor een overstap naar Amsterdam. Dat schrijft NRC in een reconstructie van de transferchaos in Amsterdam. Na de afgeketste samenwerking met de beoogde technisch directeur Alex Kroes werd Alfred Schreuder weggeplukt bij Club Brugge en aangesteld.

De periode van Ajax onder Schreuder eindigde in een fiasco en hetzelfde geldt voor de onderhandelingen met Kroes, die aanvankelijk de belangrijkste kandidaat was om Marc Overmars op te volgen. Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen, liet na een gesprek weten 'serieus geïnteresseerd' te zijn en appte later dat er met 'niemand anders' werd gepraat, terwijl commissaris Danny Blind hem een 'goede kandidaat' vond.

De volgende stap: een gesprek met algemeen directeur Edwin van der Sar. Die laat Kroes wekenlang bungelen, schetst NRC. Een afspraak met Van der Sar bleef uit. In mei 'ontploft het, als bekend wordt dat Schreuder in het nieuwe seizoen Ten Hag opvolgt - nadat Ajax eerst Feyenoord-coach Arne Slot zonder succes polst'. Kroes werd niet betrokken bij de onderhandelingen met Schreuder, trok zijn conclusies en trok zich terug. Hij werkt nu bij AZ.

Ook andere technisch directeuren bedankten. Ajax informeerde tevergeefs bij onder meer Michael Edwards (Liverpool) en Christoph Freund (Red Bull Salzburg). Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar vormden uiteindelijk het technische management met Van der Sar als supervisor. Ajax hoopt op korte termijn alsnog een nieuwe technisch directeur aan te stellen. Julian Ward (Liverpool) is de topkandidaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie