Union-coach Geraerts: ''Blij dat we opnieuw onze momenten nemen''

Union-coach Geraerts: ''Blij dat we opnieuw onze momenten nemen''

13-03-2023 08:30
19

Trainer Geraerts zag Royale Union Saint Gilloise 1-2 winnen van KRC Genk. Dat deed Union op zeer efficiënte wijze. De coach gaat in op de sterkte van de ploeg, namelijk het verzilveren van momenten.

''In het voetbal is het cruciaal dat je je momenten grijpt'', vertelde Geraerts aan Het Belang van Limburg over het recept voor het succes van Union.

''In de heenmatch kopte Samatta in blessuretijd de 1-2 binnen op een hoekschop, hier scoorden wij op het eind van een mindere eerste helft twee keer in drie minuten'', zei de trainer over de momenten die opnieuw de doorslag gaven tijdens de topmatch.

''Het is in principe één van onze kwaliteiten, we hebben - net als Genk - een aantal spelers die niet veel nodig hebben om toe te slaan'', vertelde de coach over individuele kwaliteiten die tijdens zulke voetbalmomenten het verschil kunnen maken tijdens een match.

''Ik ben blij dat het hier opnieuw gelukt is'', sloot de trainer af over de bijzondere kwaliteit van Union.

Union had nog een Europe League-match van afgelopen donderdag in de benen. De ploeg speelde toen 3-3 gelijk tegen naamgenoot Union Berlin. Drie dagen later mocht het team van Geraerts alweer aantreden tegen KRC Genk. Ondanks het drukke programma wist Union dus toch de winst binnen te slepen, waardoor Union nu op slechts 5 punten afstand staat van Genk in het Jupiler Pro League-klassement.