Hazard over WK: Zelfs ik vroeg me af waarom ik speelde en Trossard op bank zat

Hazard over WK: "Zelfs ik vroeg me af waarom ik speelde en Trossard op bank zat"

12-03-2023 23:23
28

Eden Hazard voelde dit weekend de tijd gekomen om nog eens terug te blikken op het WK in Qatar, dat voor de Rode Duivels even faliekant als vroegtijdig afgelopen was. De speler van Real Madrid kreeg daar veel vertrouwen van Roberto Martinez. Te veel? Zelfs Hazard zelf lijkt aan te geven van wel.

Hoewel de inmiddels gestopte ex-aanvoerder iet of wat verrast was dat hij in de allesbepalende partij tegen Kroatië niet aan de aftrap verscheen, pakte hij in de twee voorgaande groepsduels net méér minuten dan voorzien. "Men noemde de naam van Leandro Trossard om mij te vervangen", herinnert Hazard zich bij RTBF. Helemaal terecht, geeft hij ruiterlijk toe, aangezien Trossard toen aan een uitstekend seizoen bezig was bij Brighton & Hove Albion. Inmiddels heeft hij die hoogvorm overigens bekroond met een transfer naar Arsenal FC.

Op het WK bleef de speeltijd voor Trossard al bij al beperkt. "Zelfs ik vroeg me af waarom ik mocht spelen terwijl hij op de bank moest zitten", is Hazard eerlijk. Hij heeft er dan ook geen problemen mee om de publieke opinie, die grotendeels om Trossard schreeuwde, gelijk te geven. "Zeker na de wedstrijd tegen Egypte (de laatste oefenmatch voor de start van het WK, nvdr.), waar we niet goed gespeeld hebben, waar ik niet goed gespeeld heb."

Volgens hemzelf ging het in Qatar iets te vaak over het al dan niet spelen van Hazard. De hoofdrolspeler trekt een opvallende vergelijking. "Cristiano Ronaldo heeft niet alle wedstrijden op de wereldbeker gespeeld met Portugal. En nochtans is het Cristiano bij Portugal, dat is nog grootser dan Eden bij België", aldus Hazard. De tand des tijds is onontkombaar. "Dat is voetbal, er zijn altijd jongeren die staan te trappelen. Toen ik zestien was bij Lille, was dat ook zo", besluit hij.