RWDM wint van Club NXT in 95e minuut door derde doelpunt El Oahdi

12-03-2023 18:27
17

Zondag stond het duel tussen RWDM en Club Brugge NXT op het programma. Een duel tussen nummer 2 en drie in de promotion play-off van eerste klasse B. Een clash die wel eens doorslaggevend kon zijn in de titelstrijd.

Uiteindelijk bleek het RWDM en Zakaria El Ouahdi die aan het langste eind trokken. Een knotsgekke wedstrijd werd door de Molenbeekers gewonnen nadat El Ouahdi zijn derde van de namiddag in de 95e minuut binnen legde.

Club NXT was voor vandaag nog het zwarte beest van RWDM. Vandaag brachten ze hier verandering in. De spelers van Vincent Euvrard zetten vanaf de eerste minuten hoog druk, hierdoor kwam Club NXT niet uit hun eigen helft. De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten, maar het schot van Challouk werd op het nippertje geblokt, terwijl het schot van Heris de paal raakte. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. De voorzet van Talbi werd door niemand aangeraakt en belandde in het net van Defourny.

RWDM begon vervolgens sterk aan de tweede helft. In de 48e minuut vond Hazard's voorzet El Ouahdi voor de gelijkmaker en na prachtig werk van Challouk scoorde El Ouahdi zijn tweede van de wedstrijd.

Vermant bracht beide ploegen enkele seconden later weer op gelijke hoogte. Maar RWDM bleef erin geloven. De ploeg uit Molenbeek kwam meteen terug in de wedstrijd en creëerde een reeks kansen. De Brugse doelman neutraliseerde elk gevaar tot El Ouahdi in de 95e minuut nog maar eens van zich liet horen. Eindstand: 3-2, dankzij een drie doelpunten van El Ouahdi.