Jutgla haalt uit naar ontslagen Club Brugge-coach Parker: Hij legde niets uit

Jutgla haalt uit naar ontslagen Club Brugge-coach Parker: "Hij legde niets uit"

12-03-2023 16:45
22

Ferran Jutgla kan weer glimlachen. Na enkele moeilijke maanden kon de Spanjaard eindelijk weer scoren en belangrijk zijn voor Club Brugge. En dat dat net na het ontslag van Scott Parker is, lijkt niet echt een toeval te zijn.

Het was al van eind december geleden, maar Jutgla is er zondag nog eens in geslaagd om te scoren voor Club Brugge. Eindelijk, voor de Spanjaard. "Ik had deze goal nodig voor mijn vertrouwen en voor de ploeg. De laatste maanden, sinds Carl Hoefkens weg was, werd het moeilijk voor mij", onthult Jutgla bij Het Nieuwsblad.

De Spanjaard had een bijzonder goede band met Hoefkens, maar lijkt het onder Parker toch moeilijker gehad te hebben. Hij spaarde de Engelsman, die Yaremchuk vaak de voorkeur gaf, ook niet. "De vorige coach zette mij op de bank zonder redenen. Hij legde niets uit. Dat was moeilijk om te begrijpen", aldus Jutgla.

Maar nu krijgt hij onder interim-coach Rik De Mil toch weer speelminuten én kan hij scoren. "De Mil heeft me veel vertrouwen gegeven. Dat heb ik nodig: iemand die mij vertrouwt. Je moet altijd werken maar als de coach je vertrouwt, is het makkelijk vertrouwen te winnen", besluit hij.